Fakta om Kristen Stewart



Vi tänkte börja skriva lite fakta om varje person i twilight .. Så vi börjar med en av huvudrollerna:
Kristen Stewart.

Kristen Stewart föddes 9 april 1990 i Los Angeles, så hon är alltså 20 år i år.
Hon är barn till tv-producenten John Stewart och författaren Jules Mann.
Hennes karriär började som åttaåring, då en agent såg henne uppträda i skolans julpjäs. Kristens första roll var en statisroll i Disney-filmen The Thirteenth Year. Efter det hade hon en roll i filmen The Flintstones in Viva Rock Vegas.
Kristens genombrott blev i filmen Panic Room där hon spelar en flicka som lider av diabetes och vars föräldrar är skilda. Mamman och dottern råkar illa ut då inkräktare tar sig in i deras hem. Det gick bra för filmen och Kristen fick bra recensioner för sin roll.
Efter Kristens framgång i Panic Room började hennes karriär att ta fart och hon var med i många filmer, bl. a i Cold Creek Manor, Catch That Kid, Undertow och Speak.

Den 16 november 2007 bekräftade Summit Entertainment att Kristen skulle spela Isabella "Bella" Swan i filmen Twilight, baserad på Stephenie Meyers bästsäljande vampyrromanshistoria. Twilight började filmas i februari 2008 och slutade filmas i maj 2008. Kristen Stewart och Robert Pattinson fick huvudrollerna i Twilight-filmerna. Filmen hade premiär i hela västvärlden i november samma år. 

Kristen tilldelades priset för bästa kvinnliga roll som Bella Swan vid MTV Movie Awards 2009. Hon fortsatte som Bella i filmen New Moon som hade premär i västvärlden i november 2009. Hon kommer även att spela samma roll i uppföljarna till New Moon; Eclipse och Breaking Dawn. Eclipse har premiär den 30 juni 2010 i Sverige. Det är inte klart om Breaking Dawn ska bli en eller två filmer, men den kommer börja filmas hösten 2010. Kristen Stewart medvekar också i rockfilmen The Runaways som Joan Jett tillsammans med Dakota Fanning.
Stewart har vunnit en Bafta Award för "Rising star", och på Elle Style Awards 2010 vann hon för "Årets kvinna". År 2009 vann hon på MTV Movie Awards för "Breakthrough Actress" och på Teen Choice Awards 2009 vann hon för "Bästa kvinnliga skådespelare".

Någon som vet om Breaking dawn ska bli en eller två filmer? :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0